CSGO : Coldzera Tidak Dipilih

Marcelo “coldzera” David tidak lagi dalam perbincangan untuk menyertai perjumpaan semula CS:GO Brazil yang digelar Last Dance, merujuk kepada siri dokumentari Netflix mengenai musim terakhir Michael Jordan dengan Chicago Bulls.

Pasukan Brazil baharu akan melibatkan empat pemain daripada kumpulan Luminosity Gaming dan SK Gaming lama: Gabriel “FalleN” Toledo, Fernando “fer” Alvarenga, Lincoln “fnx” Lau dan coldzera. Yang terakhir, bagaimanapun, dilaporkan telah meninggalkan projek itu kerana perbezaan pendapat antara pemain. Kini, projek Last Dance CS:GO menyasarkan pemain MIBR semasa, Ricardo “boltz” Prass.

Kuartet FalleN, coldzera, fer dan fnx memenangi CS:GO Majors berturut-turut pada 2016, pertama di MLG Columbus dan kemudian di ESL One Cologne. Boltz adalah sebahagian daripada Luminosity pada 2015, tetapi dia telah digantikan bersama Lucas “steel” Lopes oleh Epitácio “TACO” de Melo dan fnx pada akhir tahun itu. 

Boltz, bagaimanapun, menyertai SK Gaming pada Oktober 2017 dan mempunyai kesan positif pada kumpulan itu bersama FalleN, coldzera, fer dan TACO. Dia memainkan peranan penting dalam tiga kejuaraan pasukan pada tahun itu: ESL Pro League musim enam akhir, BLAST Pro Series Copenhagen, dan EPICENTER.

Jika FalleN, boltz, fer dan fnx memutuskan untuk komited dengan projek Last Dance, mereka masih perlu mencari pemain kelima.  Ketua jurulatih Complexity Luis “peacemaker” Tadeu adalah calon utama sekarang untuk melatih para pemain Last Dance.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.