CSGO : FURIA dilaporkan menyasarkan saffee untuk menggantikan VINI

FURIA telah mengadakan perbincangan dengan paiN Gaming untuk menandatangani CS:GO AWPer Rafael “saffee” Costa bagi menggantikan Vinicius “VINI” Figueiredo.

FURIA mengesahkan melalui ketua jurulatih CS:GO Nicholas “guerri” Nogueira bahawa VINI tidak termasuk dalam rancangan pasukan untuk 2022 dan organisasi itu akan mencari untuk menambah penembak tepat.

VINI telah menjadi sebahagian daripada FURIA sejak organisasi itu ditubuhkan pada 2017 untuk bersaing dalam CS:GO. Dia membantu mereka menjadi pasukan Brazil terbaik di dunia dan yang terbaru mengambil bahagian dalam larian suku akhir pasukan di PGL Stockholm Major, acara tajaan Valve pertama dalam tempoh dua tahun. Penembak itu berkata dalam Twitlonger hari ini bahawa dia mahu terus bermain CS:GO secara profesional dan sedang mempertimbangkan pilihannya.

Saffee telah bermain untuk paiN sejak 2020 dan dengan cepat menjadi salah seorang pemain Brazil terbaik di dunia berkat potensinya bersama AWP. Walaupun FURIA sudah membuat bidaan untuknya, ia bukan satu urusan yang mudah, kerana ada pasukan lain yang berminat dengannya juga.

FURIA sedang mempertimbangkan beberapa pilihan untuk tempat kosongnya, termasuk rifler MIBR Marcelo “chelo” Cespedes. Chelo diletakkan di bangku simpanan pada Oktober kerana masalah perubatan berikutan kemalangan kereta dan digantikan oleh bekas pemain Bravos Jhonatan “JOTA” Willian.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.