CSGO : Pita Menyertai Dignitas Sebagai Ketua Jurulatih

Dignitas telah melantik Faruk Pita sebagai ketua jurulatih CS:GO baharunya, mengisi tempat yang kosong sejak pemergian Halvor “⁠vENDetta⁠” Gulestøl pada 11 November.

Tindakan itu akan menyaksikan pita bersatu semula dengan Adam Friberg, Patrick “f0rest” Lindberg, dan Jonas “Lekr0” Olofsson, yang dia mempunyai lebih daripada satu peluang untuk melatih Ninjas di Pyjamas. Jurulatih Bosnia berusia 30 tahun itu bekerja untuk Copenhagen Flames sejak tiga bulan lalu dan membantu mereka hampir mencapai penampilan playoff di PGL Stockholm Major, walaupun dia tidak dapat berada di sana semasa perlawanan akibat larangannya daripada Valve.

Pemergiannya dari Copenhagen Flames berlaku di tengah-tengah laporan bahawa organisasi Denmark sedang mempertimbangkan tawaran untuk senarai CS:GOnya. Pita bekerja dengan f0rest dan friberg di NiP antara 2014 dan 2015, membantu org Sweden itu memenangi CS:GO Major yang pertama dan satu-satunya di ESL One Cologne pada Ogos 2014. Dia kembali ke NiP pada 2018 dan kekal sehingga 2020, membimbing f0rest dan Lekr0. 

Dignitas berharap penambahan pita akan membantu pasukan itu keluar dari kemerosotannya. Lekr0, f0rest, friberg, Håkon “⁠hallzerk⁠” Fjærli, dan Ludvig “⁠HEAP⁠” Alonso ialah pasukan CS:GO yang ke-43 terbaik di dunia, mengikut kedudukan HLTV dan gagal mencapai PGL Stockholm Major.

Pita akan membuat penampilan sulung rasminya sebagai ketua jurulatih baharu Dignitas esok pada pukul 10 pagi CT di Funspark ULTI Siri Serantau Eropah empat menentang Lynn Vision.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.