ESPL dan HomeBois Bekerjasama untuk Melancarkan Kejohanan Akademi

Penyedia kejohanan dan platform esport Liga Pemain Esport (ESPL) telah bekerjasama dengan organisasi esport Malaysia HomeBois.

Hasil daripada perjanjian itu, kedua-dua pihak akan bekerjasama untuk menganjurkan Kejohanan Akademi yang julung kali diadakan di Malaysia pada Disember.

Pendaftaran untuk The Academy Championship akan dibuka pada 1 Disember dan akan dibuka kepada rakyat Malaysia yang berumur 16 tahun ke atas. Kelayakan itu akan menampilkan empat kumpulan pasukan, dengan dua pasukan teratas dari setiap satu mara ke liga. Butiran mengenai kumpulan hadiah tidak didedahkan lagi.

Tuan Azrin Izzuddin ‘Avaaa’ Tuan Abu Bakar, Pengarah Projek di HomeBois, bercakap mengenai perkongsian itu: “Ini benar-benar berita hebat dan juga selaras dengan matlamat kami dalam menyediakan platform untuk semua pemain mengasah kemahiran dan bakat mereka dalam mengejar kerjaya. sebagai pemain profesional dalam industri e-sukan.”

 Menurut satu kenyataan, ‘wawasan muktamad’ perkongsian itu adalah untuk membina ‘asas mampan’ untuk pemain yang bercita-cita tinggi di Malaysia dan rantau sekitarnya. Bakat yang menyertai ‘The Academy’ akan dilatih dalam pelbagai bidang termasuk perkhidmatan kreatif dan pengeluaran.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.