Filem Uncharted Sama Seperti Permainannya?

Dibintangi oleh Tom Holland sebagai versi muda pemburu / pengembara /mangsa buli Nathan Drake, Uncharted ditetapkan jauh sebelum siri permainan video popular, memutarkan masa ke belakang sebelum Drake menjadi tiruan Indiana Jones yang berpengalaman untuk memulakan kerjayanya .

Agak ganjal apabila Tom Holland memegang watak utama berdasarkan filem yang pernah dilakonkan iaitu Spiderman. Namun, syarikat Sony masih mempunyai banyak masa untuk cuba meyakinkan penonton untuk pergi menonton filem ini.

Walaupun kononnya sebagai prekuel, peminat permainan akan menyedari bahawa banyak aksi dalam filem itu kelihatan sama seperti di dalam permainan: set pesawat besar yang terbuka di belakang kelihatan sama seperti Uncharted 3: Drake’s Deception.

Filem ini juga menampilkan watak Uncharted terkenal yang lain, walaupun mereka telah diterjemahkan hampir tidak dapat dikenal pasti di sini: Mark Wahlberg melakonkan watak Sully yang tidak bermisai (pasangan Nathan), manakala Sophia Taylor Ali ialah Chloe Frazer muda, yang memahami tentang Sully dalam versi francais ini.

Untuk meletakkan beberapa perspektif tentang berapa lama filem itu telah dibangunkan, Wahlberg pada asalnya ditetapkan untuk memainkan watak Drake sendiri pada tahun 2010, lebih sedekad yang lalu, apabila kerja-kerja adaptasi bermula.

Uncharted bukan satu-satunya adaptasi permainan video Naughty Dog utama dalam kerja-kerja;,studio itu juga bekerjasama dengan HBO pada versi rancangan TV The Last of Us, yang dibintangi oleh Pedro Pascal dan Bella Ramsey sebagai Joel dan Ellie.

Filem ini dijangka dilancarkan pada Debuari 2022.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.