Gabenor Carolina Utara Menandatangani Dana Geran Industri Esports $5 juta

Syarikat hiburan esport Subnation Media dan Greater Raleigh Convention and Visitors Bureau telah mengumumkan bahawa Roy Cooper, Gabenor Carolina Utara, telah menandatangani belanjawan Badan Perundangan Negeri yang baharu.

Bajet itu akan merangkumi Dana Geran Industri Esports $5m yang akan digunakan untuk menggalakkan acara dan produksi e-sukan di negeri itu.

Geran itu akan membantu memberi impak kepada ekonomi wilayah dan negeri, di samping menjadi ikon untuk dicontohi oleh kumpulan kerajaan lain pada masa hadapan. North Carolina ialah negeri pertama dan satu-satunya di Amerika Syarikat yang melayakkan dan memberi insentif kepada pengeluaran e-sukan, tidak kira di mana ia digabungkan.

Rep. Jason Saine, Pengerusi Peruntukan Kanan Dewan dan penyokong utama Rang Undang-undang, mengulas: Ini bukan hanya tentang pertandingan e-sukan dan permainan, ia benar-benar mengenai peluang untuk melibatkan semua generasi dan kumpulan dalam pendidikan dan teknologi, dan benar-benar memupuk itu sebagai cara kita membina tenaga kerja bertaraf dunia untuk masa hadapan dan pekerjaan bergaji tinggi untuk semua orang.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.