Game Baharu : Gotham Knights

Kisah Batman Arkham bagi saya sudah pun lengkap dan menarik, tetapi Warner Bros. berhasrat untuk mengembangkan lagi barisan superhero. Rocksteady, misalnya, kini sedang mengerjakan Suicide Squad: Kill the Justice League, di mana para supervillains Suicide Squad mengambil alih pahlawan super Justice League. Aksi permainan ini ditetapkan dalam dunia yang sama dengan Batman Arkham, dan pelancarannya dijadualkan pada tahun 2022. Tetapi pada musim panas ini, satu lagi projek superhero besar akan mula dijual oleh studio Warner Bros.

Ulasan dan Perincian Permainan Gotham Knights

Pembangun Montreal berusaha untuk menghasilkan semua watak utama Gotham Knights sebaik mungkin. Setiap watak mempunyai kemahiran, gaya pertempuran mereka sendiri. Batgirl, misalnya, adalah pahlawan jarak dekat yang mahir menggunakan pelbagai alat canggih. Red Hood pula suka menggunakan 2 pistol dan lebih suka bertarung pada jarak jauh. Nightwing adalah seorang akrobat yang mempunyai gaya pertarungan yang sangat lincah, pahlawan ini pasti akan menarik minat pemain bergenre permainan pertarungan. Robin akan dipilih oleh mereka yang lebih suka menghilangkan musuh secara misteri dalam mod ‘stealth’. Di samping meningkatkan kemahiran watak, Gotham Knights juga membolehkan anda meningkatkan senjata dan perisai mereka. 

Permainan dunia terbuka yang dihasilkan di bandar Gotham City adalah lain dari Gotham Knights. Bandar ini dibahagikan kepada lima daerah besar, dikuasai oleh kumpulan penjenayah. Menariknya, salah satu kumpulan permainan adalah Jabatan Polis Gotham. Jangan lupa tentang burung hantu, yang juga akan mempunyai banyak pahlawan yang perlu dikalahkan. Pada masa yang sama, pemaju Gotham Knights berusaha keras untuk menjadikan bandar itu sebagai tempat yang hidup. Akan ada orang awam di jalanan yang menjalani kehidupan seharian. Di samping itu, bandar ini juga akan mempunyai penjahat super seperti Poison Ivy atau Mr. Freeze. Mereka akan menjalankan perniagaan mereka di dunia tersebut, dan anda akan sentiasa merasakan kehadiran mereka di sekitar anda di dalam permainan. Saya harap pemaju tidak melayan pemain dengan janji kosong, tetapi benar-benar mencipta dunia terbuka yang sangat baik, di mana akan menarik bukan hanya untuk menyelesaikan ‘story mode’. 

Gotham Knights akan berlangsung pada waktu malam. Plot itu sendiri merangkumi beberapa malam seperti itu, di mana kita akan menyaksikan tempat kejadian, mengumpulkan bukti, dan menangkap pesalah. Siang hari, pahlawan super akan berada di pangkalan mereka di menara jam. Di sini anda dapat menganalisis bukti yang dikumpulkan, berkomunikasi dengan pembantu terkenal Batman, Alfred Pennyworth, dan membuat peralatan untuk acara malam yang seterusnya.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.