Game Baharu : Starfield

Starfield ialah RPG asal pertama Bethesda dalam tempoh 25 tahun, dan permainan ini bertempat di angkasa lepas.

Tarikh

Starfiled dijangka akan dilancarkan pada 11 November 2022 di platform PC dan Xbox.

Treler bermula dengan perkataan “Rakaman dalam permainan Alpha | Enjin Penciptaan 2” dipaparkan pada skrin. Bethesda mengesahkan bahawa Starfield adalah permainan pertama yang dibina dalam enjin baharu.

Saya tidak tahu banyak tentang Creation Engine 2, atau sejauh mana ia berbeza daripada enjin yang digunakan dan dikemas kini oleh Bethesda selama bertahun-tahun dari Skyrim hingga Fallout 76. Memandangkan RPG Bethesda sangat boleh diubah suai. Saya berharap Creation engine 2 menghasilkan permainan yang lebih baik dan juga dapat diubah suai.

Pencipta Permainan Menjelajah ke Space X Semata-mata untuk Mencari Konsep Asli untuk Starfield.

Dalam temu bual E3 yang sama antara Howard dan Musk yang disebutkan di atas, Howard berkata bahawa dia melawat syarikat SpaceX untuk penyelidikan dan inspirasi Starfield.Howard ada menyebut bahawa Helium 3—bahan api spekulatif untuk pelakuran nuklear—boleh menjadi isotop yang digunakan untuk membakar kapal Starfield. Hal ini menunjukkan betapa telitinya kajiann yang dibuat oleh pencipta permainan ini.

Seperti yang kita boleh lihat, rupa kapal dalam treler menunjukkan teknologi futuristik yang sangat teliti. Banyak butang dan suis seperti kokpit yang sebenar di dalam permainan itu, berbanding teknologi super eksotik yang kita lihat dalam permainan seperti Mass Effect.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.