James Bond : No Time to Die merupakan filem terbesar setakat ini

Lebih berjaya daripada Skyfall dan Spectre, dua filem terbesar dalam sejarah francais berusia 59 tahun ini.

Sekiranya bukan kerana coronavirus, filem James Bond terbaru yang berjudul No Time To Die akan tayang di pawagam pada bulan April. Seperti yang berlaku, peminat kini masih menunggu untuk melihat bagaimana pengembaraan watak Daniel Craig terbaru dengan buat pertama kalinya selepas filem lepas pada tahun 2015.

Tayangan terakhir Daniel Craig sebagai 007 telah memecahkan rekod box office UK, menghasilkan lebih banyak pada akhir minggu pembukaannya daripada filem lain dalam sejarah francais James Bond, dan telah menjadi filem terbesar tahun ini setelah hanya empat hari di pawagam.

No Time to Die, yang mendapat tayangan perdana di dunia di UK pada tengah malam pada hari Rabu, juga telah memecahkan rekod box office pandemik antarabangsa, menghasilkan $ 119 juta (£ 88 juta) di 54 pasaran di mana filem itu masih lagi sedang giat disiarkan.

Ini menjadikannya judul pertama dari sebuah studio Hollywood yang mencecah $ 100 juta tanpa dibuka di China, pasaran filem kedua terbesar di dunia, sejak wabak ini bermula lebih dari 18 bulan yang lalu.

Di UK dan Ireland, Bondmania menghasilkan penjualan tiket hampir £ 26 juta selama empat hari pertama ketika mana peminat telah menunggu filem yang ditangguhkan tiga kali (No Time to Die pada asalnya dijadualkan untuk tayangan perdana pada bulan April tahun lalu) . Minggu pembukaan akhir , filem ini telah berjaya memperoleh $21m.

Ini menjadikannya lebih berjaya daripada Skyfall dan Spectre, dua filem terbesar dalam sejarah francais berusia 59 tahun, yang masing-masing berjaya £ 20 juta di box office UK pada tiga hari pembukaan hujung minggu mereka. No Time To Die juga sudah menjadi filem terbesar tahun ini, menandingi Peter Rabbit 2 yang menghasilkan £ 20.2 juta di box office UK dan Ireland.

No Time to Die, yang juga memegang rekod sebagai filem Bond terpanjang, yang ditonton dalam dua jam 45 minit, telah menikmati pelepasan teater paling luas dari mana-mana filem dalam sejarah UK, dilancarkan di 772 pawagam dengan lebih daripada 9.000 tayangan setiap hari.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.