Krafton Mengurangkan Masa Permainan kepada 3 jam unutk Kanak-kanak

Krafton Inc. telah mengurangkan masa bermain dalam permainan untuk kanak-kanak bawah umur bermain Battlegrounds Mobile India kepada tiga jam. Langkah ini diambil untuk menggalakkan tabiat permainan yang sihat dan bertanggungjawab dalam kalangan kanak-kanak di bawah umur 18 tahun.

Battlegrounds Mobile India mungkin merupakan hit terbesar dalam genre battle royale dan mempunyai pangkalan pemain yang besar. Sebahagian besar daripadanya terdiri daripada kanak-kanak di bawah umur dan pembangun telah mengambil sebahagian tanggungjawab untuk menerapkan tabiat permainan yang baik dalam kalangan kanak-kanak.

Battlegrounds Mobile India telah dilancarkan dengan sekatan untuk kanak-kanak bawah umur bermain permainan ini. Pemain di bawah lapan belas tahun perlu mendaftar melalui nombor telefon penjaga mereka dan mengesahkannya melalui sistem OTP. Masa bermain dalam permainan juga dihadkan kepada enam jam semasa pelancaran.

Masa bermain telah dikurangkan kepada tiga jam untuk kanak-kanak bawah umur, selepas itu mereka perlu memberikan OTP yang dihantar pada nombor telefon bimbit penjaga untuk terus bermain. Permainan ini juga mengingatkan pemain untuk berehat di antara sesi untuk menggalakkan rehat. Langkah ini akan membantu penjaga memantau tabiat permainan wad mereka dan menggalakkan mereka bermain dengan lebih bertanggungjawab.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.