League of Legends : Acara All-Star 2021 Dibatalkan

Riot Games telah membatalkan acara League of Legends All-Star tahun ini kerana sekatan perjalanan akibat pandemik COVID-19.

Riot secara khusus menyebut keperluan kuarantin sebagai sekatan utama pada acara itu kerana peserta dalam acara All-Star perlu dikuarantin untuk tempoh yang lebih lama daripada tempoh acara. Dengan acara Liga All-Star hanya berlangsung selama tiga hari, tempoh kuarantin yang berpotensi boleh bertahan lebih lama daripada kejohanan itu.

Musim lalu, Acara Liga All-Star telah diadakan dalam kapasiti lebih kecil, dengan keseluruhan acara berlangsung dalam talian. Pada tahun ini, Riot membuat keputusan untuk meninggalkan permainan dalam talian kerana syarikat itu tidak merasakan bahawa format itu “menangkap semangat ASE, iaitu untuk membawa pro, pengaruh dan peminat bersama-sama untuk meraikan musim LoL Esports.

Daripada cuba bermain dalam talian untuk tahun kedua berturut-turut, acara All-Star Liga terus tidak akan diadakan pada tahun 2021. Musim Liga profesional 2022 ditetapkan untuk bermula pada Januari, dengan LCS Amerika Utara dan LEC Eropah kedua-duanya bermula pada 14 Jan.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.