League of Legends : Ini adalah Top 2 Champion Paling Popular Dalam Musim 11

2. Lux

Lux adalah salah satu yang paling popular. Boleh main di kedua-dua lorong tengah dan kedudukan sokongan, Lux ialah juara yang mudah dipelajari tetapi sukar untuk dikuasai. Kitnya mempunyai banyak CC bersama-sama dengan kebolehan jarak jauh yang mampu melumpuhkan lawan dan mengecam pembunuhan dari seluruh skrin. Rayuan Lux kepada pemain baharu bersama-sama dengan kekuatan amnya dalam mana-mana akaun meta tertentu untuk kadar pilihannya yang sentiasa ada. Lux memegang tempat di tempat kedua dengan kadar pilihan 25.8%.

1. Caitlyn

ADC yang mendahului senarai, Caitlyn masuk pada kadar pilihan 28.5%. Laner bawah juga mempunyai kadar kemenangan terendah daripada mana-mana juara dalam sepuluh teratas yang paling banyak dipilih, memenangi kurang daripada separuh permainannya pada 49.4%. Satu lagi watak dari Arcane, Caitlyn telah menganyam masuk dan keluar dari meta permainan sepanjang tahun. Caitlyn sememangnya bukan pemain utama dalam meta, namun telah membuat penampilan yang meyakinkan pada penghujung musim ke-11.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.