League of Legends : T1 Berpisah Dengan Canna Berikutan Pertikaian Kontrak

Selepas beberapa minggu mempunyai pertikaian bersama organisasinya, T1 dan Kim “Canna” Chang-dong telah berpisah, menamatkan pertikaian kontrak jangka pendek antara pasukan League of Legends dan pemain.

Top Laner, yang memegang peranan permulaan sepanjang bahagian yang lebih baik tahun ini, telah menandatangani kontrak dua tahun dengan T1 pada 2020 dan akan merundingkan semula gajinya menuju ke musim depan.

Perjanjian lisan antara Canna dan bekas COO T1, John Kim, yang meninggal dunia pada 16 Julai, telah berjanji bahawa jika kedua-dua pihak gagal mencapai persetujuan berhubung gaji, pemain itu akan dilepaskan daripada pasukan sebagai ejen bebas.┬áCanna berharap untuk kekal bersama pasukan untuk 2022, tetapi T1 dilaporkan mendakwa pemain itu telah meminta perpindahan “sekurang-kurangnya tiga kali” sepanjang tahun, menghalang peluangnya untuk kekal bersama skuad itu.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.