Metafy Membeli GamersRdy

Platform kejurulatihan sukan dan permainan Metafy telah membeli bekas pesaingnya, GamersRdy.

Menurut kenyataan itu, pembelian itu sejajar dengan misi kedua-dua syarikat untuk ‘membantu pemain meningkatkan permainan yang mereka gemari melalui bimbingan, latihan dan pembangunan’. Syarat kewangan pemerolehan tidak didedahkan.

Hasil daripada pembelian itu, Pemilik GamersRdy dan Ketua Pengalaman Alex Gilmore akan beralih kepada peranan Pengurus Produk. Dalam peranan baharunya, Gilmore akan bertanggungjawab untuk membantu membina ‘masa depan dan pertumbuhan pembelajaran dan bimbingan pada syarikat itu.

Metafy juga akan mengalu-alukan senarai lebih 100 jurulatih GamersRdy, yang membolehkan syarikat itu menawarkan perkhidmatan pembelajaran dan pengurusan esukan yang sangat bagus.Dilancarkan pada 2018, GamersRdy menawarkan bimbingan untuk pelbagai tpermainan, termasuk Rocket League, Fortnite, Valorant dan CS:GO. Pendapatan syarikat dilaporkan meroket semasa pandemik COVID-19, meningkat lebih 120 peratus dalam tempoh enam bulan.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.