Panduan Penonton Valorant Champions

Kejohanan utama akhir tahun Valorant pada hari Rabu, 1 Disember. 16 pasukan dari seluruh dunia telah berjuang melalui litar VCT wilayah masing-masing untuk menentukan siapa yang akan mewakili peminat dan wilayah mereka di pentas antarabangsa pada kemuncak T 2021 litar kejohanan VCT 2021.

Walaupun pasukan ini memegang harapan wilayah dan pangkalan peminat mereka, hanya satu sahaja yang boleh muncul sebagai pemenang pada penghujung pertandingan 12 hari ini. 

Format Pertandingan

16 pasukan yang bertanding akan mengambil bahagian dalam format peringkat kumpulan GSL, di mana pasukan akan dibahagikan kepada empat kumpulan—masing-masing A, B, C dan D—dari empat pasukan. Kumpulan tersebut adalah seperti berikut:

Group A

Group B

Group C

Group D

Dua pasukan teratas daripada setiap kumpulan akan mara ke peringkat playoff lapan pasukan, di mana mereka akan bermain dalam kurungan penyingkiran untuk menentukan siapa yang akan mengangkat trofi Juara Valorant. Setiap perlawanan dalam playoff adalah Bo3, kecuali perlawanan akhir besar, iaitu Bo5.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.