Sony memberi permainan video percuma kepada pemain

Sony memberi pemain peluang untuk mencuba permainan video sebelum membelinya.

Sony telah mula menguji , percubaan permainan percuma di PlayStation 5, yang membolehkan pengguna bermain beberapa jam sebelum membelinya – tetapi ia belum dirasmikan lagi setakat ini.

Ciri percubaan nampaknya hanya boleh diakses di United Kingdom sekarang, dan kini hanya merangkumi dua permainan – Death Stranding: Director’s Cut dan Sackboy: A Big Adventure. Bagi mereka yang tertanya-tanya berapa lama anda boleh bermain setiap permainan, itu nampaknya bergantung pada apa yang anda pilih. Death Stranding: Director’s Cut memberikan pemain permainan percuma sehingga enam jam sementara Sackboy: A Big Adventure menawarkan lima jam.

Walau bagaimanapun, jumlah masa sebenar pemain menghabiskan masa dalam permainan mungkin jauh lebih rendah daripada itu. Dalam keputusan yang mungkin mempengaruhi pemain secara berbeza bergantung pada kelajuan muat turun internet mereka, tempoh percubaan untuk setiap permainan telah ditetapkan untuk diaktifkan dari saat anda memilih “Muat turun Percubaan” di konsol anda, atau “Tambahkan ke Perpustakaan” dari web – berbanding ketika anda benar-benar mula bermain permainan untuk pertama kalinya.

Ini bermaksud bahawa jika permainan memerlukan dua jam untuk dimuat turun, maka anda sudah menghabiskan sebahagian besar tempoh percubaan anda tanpa benar-benar mengalami permainan apa pun. Pada 68GB (dan 48GB sebelum dimainkan), saiz fail Death Stranding boleh menyebabkan sebilangan pengguna akhirnya menggunakan sebahagian besar tempoh percubaan mereka dengan hanya memasukkan permainan ke konsol mereka.  Namun, anda juga pasti mampu merasai pengalaman bermain pada tempoh masa yang diberikan jika mempunyai hubungan internet yang stabil.

Admin berharap pengalaman ini dapat dirasmikan dan diguna pakai oleh semua negara secepat mungkin. Mungkin ada pengalam kita sebelum ini yang menghabiskan wang untuk membeli permainan video bahkan tidak bermain permain itu kerana tidak menyukainya. Dengan adanya sistem seperti ini, para pemain boleh membuat keputusan yang sewaharnya.

Source : IGN

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.