StarCraft 2 : Pemain Terbaik 2021

StarCraft mempunyai ramai pemain dalam persaingan pada satu-satu masa. Biasanya, pemain Korea cenderung untuk mendominasi kedudukan teratas. Boleh meninggalkan perkara seperti pemain terbaik StarCraft 2 agak berat sebelah, memandangkan kawasan lain seperti Eropah kurang bermain permainan ini. Namun, apabila berfikir secara nasional agak ramai pemain yang menyerlah. Ini ialah pemain StarCraft 2 terbaik,pada tahun ini :

MARU

See the source image

Dari segi siapa pemain StarCraft terbaik, Maru mungkin merupakan pemain tunggal terbaik pada masa ini. Maru pada asalnya menjadi terkenal sebagai salah seorang pemain paling berjaya pada usia paling muda. Dia memenangi perlawanan di televisyen pada usia 13 tahun sahaja. Salah satu pencapaian terbesar Maru ialah menjadi juara berturut-turut di GSL, serta pemain termuda dengan empat gelaran GSL. Dia adalah salah satu daripada sedikit pemain yang mencapai kejayaan ini, dan satu-satunya yang mempunyai tiga gelaran domestik untuk namanya.

Semuanya menunjukkan kekuatannya dalam permainan sebagai salah seorang pemain StarCraft 2 terbaik. Pencapaian Maru tsangat konsisten. Pemain ini dikatakan mempunyai masalah di bahunya. Namun, dia masih pencabar besar untuk tempat teratas dalam pertandingan utama yang akan diadakan menjelang akhir tahun ini.

Dari penulis sama

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.